czwartek, 28 listopada 2013

Domowy kisiel

Od długiego czasu zbierałam się,żeby zrobić Filipkowi domowy kisielek i jakoś nie mogłam się zebrać. Dziś nareszcie się udało. Synek zachwycony, spałaszował wszystko ze smakiem. Kisiel zrobiłam z domowego soku malinowego-super zdrowy, z własnych działkowych malin.
Sok rozrobiłam z wodą- wyszła mi porcja 100 ml. Mniej więcej 80 ml zagotowałam w garnuszku, a do pozostałych 20 dodałam łyżeczkę mąki ziemniaczanej i wymieszałam. Tą zawiesinę dodałam do garnuszka i gotowałam ok. 4 minuty ciągle mieszając. Wyszło pyszne!
Kisiel na stałe zagości w menu synka. Jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Oprócz tego,że zawiera naturalny sok owocowy dobrze wpływa na żołądek-ma działanie osłonowe, jest lekkostrawny i nie zawiera pustych kalorii.

8 komentarzy:

  1. Witaj! Nominowałam Cię do Liebster Bloger Award:
    http://violianka.blogspot.com/2013/11/frendzel-czy-pendzel-i-moje-liebster.html

    OdpowiedzUsuń
  2. no proszę jaka zdolna mama! Sama bym nie wpadła na pomysł domowego kisielku. Super. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. muszę kiedyś zrobić Lili kiselek-dzięki za przepis-ale ja akurat mam jeżynki więc z nich może zrobię

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja mama ma zamrożone jagody,więc planuję też z nich zrobić:) No i z kupczych soczków myślę,że też będzie pyszny.

      Usuń
  4. pyszny pyszny my robimy z bobofruta :) a.f

    OdpowiedzUsuń
  5. przygotowania do wprowadzenia do diety "ryżu z glutem" ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na początku przeczytałam "z glutenem" i już miałam pisać,że gluten już dawno wprowadziłam;)

      Usuń
    2. Ja tak robię nie z soków, tylko ze swieżych owoców: jabłko, gruszka (trzeba tylko blenderem potrktować owoce najpierw) :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...