Domowy kisiel

Od długiego czasu zbierałam się,żeby zrobić Filipkowi domowy kisielek i jakoś nie mogłam się zebrać. Dziś nareszcie się udało. Synek zachwycony, spałaszował wszystko ze smakiem. Kisiel zrobiłam z domowego soku malinowego-super zdrowy, z własnych działkowych malin.
Sok rozrobiłam z wodą- wyszła mi porcja 100 ml. Mniej więcej 80 ml zagotowałam w garnuszku, a do pozostałych 20 dodałam łyżeczkę mąki ziemniaczanej i wymieszałam. Tą zawiesinę dodałam do garnuszka i gotowałam ok. 4 minuty ciągle mieszając. Wyszło pyszne!
Kisiel na stałe zagości w menu synka. Jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Oprócz tego,że zawiera naturalny sok owocowy dobrze wpływa na żołądek-ma działanie osłonowe, jest lekkostrawny i nie zawiera pustych kalorii.

Komentarze

  1. no proszę jaka zdolna mama! Sama bym nie wpadła na pomysł domowego kisielku. Super. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę kiedyś zrobić Lili kiselek-dzięki za przepis-ale ja akurat mam jeżynki więc z nich może zrobię

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja mama ma zamrożone jagody,więc planuję też z nich zrobić:) No i z kupczych soczków myślę,że też będzie pyszny.

      Usuń
  3. pyszny pyszny my robimy z bobofruta :) a.f

    OdpowiedzUsuń
  4. przygotowania do wprowadzenia do diety "ryżu z glutem" ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na początku przeczytałam "z glutenem" i już miałam pisać,że gluten już dawno wprowadziłam;)

      Usuń
    2. Ja tak robię nie z soków, tylko ze swieżych owoców: jabłko, gruszka (trzeba tylko blenderem potrktować owoce najpierw) :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Polub nas na Facebooku:)

Moje zdjęcie
Aneta S.
Mama Filipa (ur.2013 r.) i Kubusia (ur.2015 r.). Miłośniczka książek, zarówno tych dla dzieci, jak i literatury dla dorosłych. Fanka zabaw kreatywnych, puzzli i wycieczek po Polsce. Żłobkowa ciocia, która kocha swoją pracę:)

Archiwizuj

Pokaż więcej

Etykiety

Pokaż więcej